Tükendi
Gelince Haber VerAhsen 14 Ayar Altın Mayorka Pembe Damla inci Küpe AH-00062
Maden: 14 Ayar Altın
İnci Renk: Pembe
İnci Ebat: 10 mm
*İnci Nedir ve Hangi Koşullarda Meydana Gelir?
*İncinin Kıymetini Belirleyen Faktörler Nelerdir?
*İncinin Korunması ve Muhafazası Nasıl Olmalıdır?
İnci nedir ve hangi koşullarda oluşur?
İnci; kadınların her dönem vazgeçilmez aksesuarlarından biridir. Bu saf zarafetin yüzde 90 ‘ dan fazlası ‘’kalsiyum karbonat ‘’ adı verilen bir maddeden oluşmaktadır. İncinin varoluş hikayesi de oldukça ilginçtir. İnci; deniz ve okyanus da yaşayan yumuşakçaların içlerinde oluşmaktadır. Bu yumuşakçalar; istiridye ve midyedir. Bu deniz canlıları ılıman ve sıcak iklimi sever. İnci, bu deniz canlılarının içerisinde doğal bir süreçten geçerek kendiliğinden oluşur. Fakat bu oluşumu bulmak oldukça zordur. Bu zorlukta inciyi değerli bir takı haline getirmiştir. Deniz yumuşakçalarının içlerinde oluşan doğal incilerin dışında, yapay yolla oluşan inci türü de vardır.
Deniz yumuşakçalarının dış yapısında sert bir kabuk bulunur. Yaşadıkları ortamda ki çeşitli organizmalar bu sert kabuğun içerisinden geçer. İçlerin de bulunan sedef zerrecikleri ve kum taneleri, mikroorganizmalar tarafından zamanla inciye dönüştürülür. Kabuklardan içeriye sızan mikroorganizmalar, bu deniz canlısı tarafından yabancı madde olarak algılanır ve dışarıya atılmak istenir. Bu süreç içerisinde kum taneciklerinin üzeri sedef ve benzeri bir madde ile kaplanır. Bu olay sonucunda deniz yumuşakçaların da inci oluşmaktadır. İnci, canlının içerisinde oluşurken bu durum canlının yaşamında bir değişikliğe sebep olmaz. Deniz yumuşakçaların da doğal yollarla meydana gelen bu incilerin rengi genellikle sedef rengindedir. Fakat siyah, pembe ve beyaz renk incilerde bugüne kadar bulunan renkli inci kategorisinde yerini almaktadır. Günümüzde en nadir bulunan inci, siyah renktedir. Bu inciler nadir bulundukları için fiyatı diğer incilere göre oldukça fazladır. Siyah incinin oluşumu, farklı renk de oluşan incilerin oluşumundan daha zordur.
Dünya üzerinde, denizlerde ve okyanuslarda, zaman içerisinde inci oluşumu azalmıştır. Bu durum alternatif inci üretimine zemin hazırlamıştır. Çeşitli projeler ile inci üretimi inci üretimi yapılmaktadır. Bu projelerin başında, denizlerin içlerine kurulan çiftlikler gelmektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerin de bulunan bu çiftlikler de, içerisinde inci oluşabilecek istiridyeler yetiştirilmektedir. İstiridyelerin içerisine inci oluşumu için yapay parçacıklar yerleştirilmektedir. Yerleştirilen bu yapay parçacıkların ardından, istiridyeler belirli aralıklarla kontrol edilmektedir. Bu konumda istiridyeler değerli birer maden gibidirler. Özenle kontrol edilirler ve deniz içerisinde olumsuz bir durumla karşılaşması engellenmektedir. Uygun şartlar sağlandıktan sonra istiridyelerin içerisinde inci oluşma süreci, istiridyelerin türüne göre; iki ile sekiz yıl kadar sürebilmektedir. Bu yapay yol izlenerek üretilen inci türüne ; ‘’ kültür incisi (Tatlı Su İncisi) ‘’ adı verilir. Bu oluşumun içerisin de yetişen kültür incilerinin değeri, doğal yollarla yetişen incilere göre çok daha düşüktür.
İncinin; süs ve ziynet eşyasında kullanılması, çok nadir bulunması, günümüzde kültür incisi üretimine zemin hazırlamıştır. Zamanla bu sektör ilgi gören sektörler arasında yerini almıştır.
Kültür incileri ile taklit inciler aynı şey midir?
Değildir. Kültür İncileri, istiridye veya midye içerisinde doğal ortamlarında zamanla ve insan yardımıyla oluşur. Taklit inciler ise çeşitli ürünlerden (Cam, Plastik ve benzeri) insan faktörü ile ve fabrikasyon olarak üretilir. Örneğin Mayorka İncileri (Majorica)
Kültür (Tatlı Su) incileri ile Natürel inciler arasındaki fark
Kültür (Tatlı Su) incileri natürel incilerle aynı özellikleri paylaşmakta olup canlı istiridyeler tarafından havuzlarda yetiştirilmektedir. Tek ayrım insan tarafından gerçekleştirilen asgari miktardaki teşviktir.
İncinin Kıymetini Belirleyen Faktörler
Renk, ebat, şekil ve parlaklık incinin kıymetini belirleyen esas faktörlerdir. Bir incinin kıymetini doğal pırıltılarının yanı sıra kendine özgü özellikleri ile ölçülür. İnci genellikle beyaz, fildişi, pembe ya da açık gül renginde, mavimsi hatta siyah olmaktadır. Bunların içinde beyaz ve pembemsi renklerde olanlar en çok arananlardır. Siyah inciler ise çok az bulunduğundan ayrı bir değer taşımaktadır.
İncinin Korunması ve Muhafazası
Kozmetik ürünlerin tamamı ve parfüm kullanırken incilerinizi kullanmamanızı, bu ürünleri kullandıktan birkaç dakika sonra kullanmanız önerilmektedir. İncilerin uzun süre kasa ve kapalı yerlerde saklanmaması, solup matlaşmalarına neden olur. Bu neden ile incilerinizi sıklıkla takmanız önerilmektedir. Sık kullanılan incilerin hava alarak kendilerini yenilemelerini sağlanmış olur. İncileri muhafaza için tavsiye edilen, üzerinde sim olmayan tül keseler ve yumuşak kadife keselerdir. İnci muhafaza edilirken muhakkak hava almalıdır. İnci kullanımından sonra yumuşak ve hafif nemli bir bezle silinebilir.
Ürünlerimiz Tarafınıza Orijinal Sertifika Ve Kutusu İle Gönderilir.